Waar staat mijn website in Google?

websites Comments Off

Als je ervoor hebt gekozen om je website te optimaliseren voor zoekmachines, dan kan dit veel nieuwe gerichte bezoekers opleveren. Dit is iets wat veel ondernemers aanspreekt.

Wanneer iemand namelijk zelf in Google zoekt naar bepaalde diensten, zijn dit zeer interesseerde leads die nieuwe verkopen kunnen opleveren. Het is een extreem gerichte manier van adverteren. Het levert veel ondernemers dan ook nieuwe klanten op. SEO of zoekmachine optimalisatie is echter wel een langdurig proces. Het duurt zeker enkele maanden tot meer dan een jaar voordat de resultaten zichtbaar beginnen te worden. In deze periode wil je natuurlijk het proces volgen.

Positie Google controleren voor zoekwoorden

Als je aan het optimaliseren bent met de website, dan doe je dit doorgaans voor bepaalde belangrijke zoekwoorden. Je hebt bijvoorbeeld een makelaarskantoor in regio Rotterdam. In dat geval is het zoekwoord: makelaar Rotterdam zeker belangrijk voor je.

SEO bestaat in feite uit 2 onderdelen. Ten eerste is er de on-page optimalisatie waarbij de website zelf optimaal wordt ingericht zodat zoekmachines begrijpen waar het over gaat. Daarnaast is er de off-page optimalisatie waarbij je ervoor zorgt dat externe websites naar jouw website linken. Beide zijn noodzakelijk om in orde te maken voor een goede online vindbaarheid. Je kunt je positie Google checken om de progressie bij te houden. Je voert bijvoorbeeld iedere week werkzaamheden uit voor de optimalisatie en wilt uiteraard zien hoe dit verloopt.

Het is natuurlijk mogelijk om dit handmatig te doen en dat is natuurlijk verder prima. Maar daarnaast is het ook mogelijk om hiervoor een tool aan te schaffen die de posities in de resultaten dagelijks controleert. Bekijk ook onderstaande video:

Author

Search

Back to Top